Personal Training is voor veel mensen allesbehalve wat ze denken dat het is en ik ben benieuwd of jij bij het kleine groepje mensen hoort die het precies goed heeft.

Personal Training is namelijk niet: Een coach die je afbeult.

Personal Training is namelijk niet: Een coach die tegen je schreeuwt.

Personal Training is ook niet: Afvallen door uitgehongerd te worden.

Nu denk je misschien, wat is het dan wel?

Een personal trainer is iemand die zich volledig toewijdt aan jou om je zo snel en/of goed mogelijk bij je doel te krijgen en vanuit een totaalaanpak werkt.

Een kwalitatieve personal trainer begeleidt jou op het gebied van voeding en training en steekt ook tijd buiten zijn/haar trainingen in jou.

Dit is ook waar ik je op adviseer te letten als je een personal trainer uitzoekt.  Het probleem is namelijk dat alles en iedereen zich Personal Trainer kan noemen. Daardoor zijn er veel trainers in de wereld met een fors gebrek aan kennis.

Ik vind dat je als personal trainer een waanzinnig belangrijk beroep hebt. Je oefent namelijk invloed uit op het allerbelangrijkste bezit van iemand; zijn/haar lichaam en gezondheid.

Dus wil jij met een personal trainer aan de slag, check dan in ieder geval de volgende punten:

–       Wat voor opleiding(en) heeft de trainer gedaan?
–       Blijft de trainer zich continu ontwikkelen?
–       Wat voor recensies heeft de trainer en hoe geloofwaardig lijken ze?
–       Wat voor gedachte zit er achter de trainingen? Vraag hier gerust naar. Een goede trainer kan alles onderbouwen.
–       Begeleidt de trainer op het gebied van voeding? Hier is het essentieel om te kijken of hij/zij een erkende voedingsopleiding gedaan heeft. Veel trainers plukken maar wat informatie van internet.
–       Begeleidt de trainer jou ook buiten de trainingsmomenten om?
–       Neemt de trainer voorafgaand aan de samenwerking de tijd om met je te gaan zitten en je te leren kennen, zodat hij precies weet waar hij mee aan de slag gaat?
–       Heb je het gevoel dat je een ‘nummertje’ bent of dat de trainer jou echt als individu ziet die hij belangrijk vindt?
–       Vindt de trainer het leveren van resultaat misschien nog wel belangrijker dan dat jij dat zelf vindt?

Met deze checklist kan je een goed beeld scheppen van of iemand een goede trainer is, of iemand die eigenlijk onder gekwalificeerd is om jou adviezen te geven over wat jij met je meest kostbare bezit (lichaam en gezondheid) zou moeten doen.

personal training is in mijn ogen een van de meest waardevolle beroepen die je kan doen.

Producten kopen leveren tijdelijk plezier op. Je went aan je nieuwe auto, tv, schoenen, smartphone, noem maar op. Hebben is het einde van het genot vaak.

Een lichaam dat gezond is, waar je alles mee kan doen wat je wil en waar je elke dag gelukkig van wordt door ernaar te kijken, dat lijkt mij iets onbetaalbaars.

Heb je interesse in een Personal trainer in Elst, bekijk dan eens de website van Max Fit Personal Training.

KORTINGEN EN AANBIEDINGEN?
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Doe mee met de 3450+ mensen die de nieuwste kortingen en beste aanbiedingen rechtstreeks ontvangen en koop je supplementen voortaan goedkoper in!
Wij haten spam. Uw email adres zal nooit verkocht of gedeeld worden met derde partijen.